mandag den 30. november 2009

Julestemning på én dag

Pludselig skulle det gå stærkt herhjemme, frem med kasserne med julepynt og så bare i sving!
I fredags var jeg til jobsamtale, og jeg fik jobbet som juleassistance.
Derfor er hele december nu fuldt booket, og den står på arbejde-arbejde-arbejde-undersøgelse-arbejde-arbejde-fødselsdag-fødselsdag-arbejde-undersøgelse-arbejde-arbejde og ARBEJDE - hov glemte da vist juleaften, men der har jeg naturligvis fri, og så står den på arbejde igen.

Men julepynten skal op, også selvom det kun bliver i aftentimerne jeg selv er hjemme til at nyde hyggen;-)


Her kan I se de skønne filthjerter jeg fik af Tine.
De hænger i de gamle staldvinduer, og spreder julehygge.

Det bliver kun til dette ene billede i denne omgang, jeg har en masse jeg skal nå idag
- dette er jo min sidste dag herhjemme (ihvertfald sådan rigtigt) den næste måneds tid:-)

søndag den 29. november 2009

1. søndag i advent - en kitschet en af slagsenSå kom dagen, hvor vi kan sige at december er liiiige om hjørnet.
1. søndag i advent er det idag, og så spreder julestemningen sig i vort lille hjem på "landet".
I år valgte jeg at lave en utraditionel adventskrans. Jer, der har læst mit  indlæg om adventskransen ved, at jeg ikke kunne finde mine små lyseklemmer. Dem har jeg stadig ikke fundet, men jeg fandt istedet de lange af slagsen i genbrug for 1 kr pr. stk. Jeg er ikke helt tilfreds, for kransen er jo lavet til at det var klemmer der skulle på......
Men men men, de dukker nok op før eller siden! :-)

mandag den 23. november 2009

Lidt nyt til drengene

Drengene er vigtige at huske, og derfor har jeg netop lavet to skjortebluser.
Naturligvis i retrostil:-)

"Magnus - skjortebluse" syet i lækkert grønmønstret retrobomuldsstof.

 Skjorteblusen er kantet med brunt på ærmer, i halsudskæringen og forneden.
På ærmerne er der påsat mørkebrunt bånd.
(Str. 3-4 år)
Du kan købe den lige HER


"Bertil - skjortebluse" syet i lækkert bomuldsstof kombineret med ren retro.

 Skjorteblusen er kantet med mørkeblåt.
 På ærmerne er der påsat lyseblåt bånd.
(Str. 3-4 år)
Du kan købe den lige HER

Jeg kan også kontaktes via min mail, som er:

søndag den 22. november 2009

Velkommen til de nye!

Synes lige at jeg vil byde mine nye faste læsere velkommen i mit univers
- de sidste par dage er der kommet lidt flere til og jeg er nu oppe på 31 af slagsen.
Det synes jeg er lidt crazy at tænke på, da jeg jo først trådte ind i denne fantastiske blog verden i september
- men hvor er det dejligt, at der er nogle af jer derude der synes min blog er spændende:-)
De fleste af jer efterlader en kommentar i ny og næ, og bliv endelig ved med det!
(Jeg synes det er dejligt at kunne se, hvem der har været forbi  -måske får jeg derved muligheden for at klikke forbi en ny spændende blog jeg endnu ikke har opdaget! og så er det jo altid rart med lidt respons på det man går og sysler med!)
Jeg bestræber mig altid på at få svaret tilbage på kommentarene, men skulle der ske en misser så "prik" lige til mig og jeg skal fluks "oppe" mig lidt;-)

Jeg ville egentlig bare takke jer, der har meldt jer til at følge min blog
- og ønske jer velkommen i mit univers:-)

lørdag den 21. november 2009

Vandringsgave modtaget....

....og nøj, hvor blev jeg glad:-)
Jeg tilmeldte mig for lidt tid siden i "gaver-på-vandring" legen hos Tine, og idag kom der en lille pakke med posten til mig. Den indeholdt de skønneste små håndlavede filthjerter, pakket fint ind i silkepapir med bånd omkring. Der var også et sødt kort med, mange tak Tine! 
- ih, hvor jeg glæder mig til at kigge på dem hver dag heeeele december!Er de ikke bare SÅ skønne? :-)


Jer, der kender legen ved, at det nu er min tur til at oprette et "Gaver-på-vandring" indlæg
- men jeg skal lige have fundet frem til hvad gaven skal være førend vi når dertil.
Så I må klikke forbi i ny og næ, skal nok "varsle" legen et par dage i forvejen;-)
Da der kun var to tilmeldinger hos Tine, er hende og jeg blevet enig om, at det derfor også kun bliver to gaver jeg forpligter mig til at sende videre.
Altså de første to, der skriver en kommentar på mit kommende gaveindlæg har hver især ret til en af mine to gaver.
-det virker måske også mere tillokkende på nogle med kun to gaver, fremfor tre. På den måde kan man jo deltage i flere af denne slags lege, da man så fremfor at skulle lave 3 kan nøjes med to.


Jeg læste forøvrigt på Rakels blog, at hun har foreslået noget nær det samme - så vi må jo være nogle herinde, der synes at tre gaver (med forsendelse) er en for meget;-)fredag den 20. november 2009

Mit bud på en anderledes adventskrans - som du selv let kan lave

De sidste par dage har jeg gået med en idé til en anderledes kitschet adventskrans, og idag skulle det være!
Jeg gik på rov hos genboen (efter aftale naturligvis!) og fik hentet birkegrene og koglegrene.
Dernæst gik turen rundt i vores egen have, hvor jeg fandt lidt mos, hortensiablomsterhoveder (de er naturligvis visne/tørrede nu) og en frisk gren.

Indendøre gik jeg i gemmerne efter plasticperler, natursnøre, prismer og ståltråd
- og ja så var det bare om at komme igang.Jeg startede med at lave en krans af birkegrenene, dernæst savede jeg den friske gren fra haven til og lavede et kryds i toppen (til at holde natursnøren fast med senere).
Dernæst pyntede jeg birkekransen med koglegrene hist og pist, små minikogler, hortensiabladene og lidt grønt bunddække (aner ikke hvad det hedder) fra haven. Dette bindes på efterhånden som man arbejder sig rundt på kransen.
Dernæst satte jeg natursnøren fast fire steder på kransen, det er vigtigt at snorene bliver lige lange, da kransen ellers vil hænge skævt.
Til sidst pyntede jeg med plasticperler, træperler og prismer og lavede 4 flettede julestjerne i hvidt papir, som ligesom de andre dele er fastsat med ståltråd.

Og så..... tra-da-da-da-da-daaaaaaaaaaaaaa;
så manglede jeg bare mine små julelysklemmer, og jeg ledte højt, lavt, til venstre, til højre, indeni, ovenpå og henne... de var bare VÆK!
Så I må have et billedet af kransen med lyseklemmer og lys tilgode;-)
Men meningen er, at der skal sættes 4 af de dersens julelysklemmer på, og så 4 små juletræslys
- håber I har fantasi til at forestille jer hvor fint det bliver;-)

torsdag den 19. november 2009

Change away - en ægte "Westmose-deal"

Jeg har indgået en vaskeægte change away med Westmose. Da det er Mette Westmose, der har fundet på denne fantastiske ordning må det siges at være en ægte "Westmose-deal".
Legen går i al sin enkelhed ud på at man laver et indlæg med det man søger, og så kan folk der kan/vil hjælpe melde sig på banen. Man bytter sig så frem til det man søger.


Mette søgte 4 stk. flade hæklede svampe, og ville bytte med en (skøøøøøøn) babushkadukke - og så sprang jeg da fluks til:-) Nu er jeg så i sving med at hækle de 4 svampe, og det går fremad!

Nu går jeg så småt og tænker over, hvad jeg kunne bruge som jeg ikke selv kan trylle frem..... og indtil videre er jeg kommet frem til strikkede trøjer til tøserne - jeg har en opskrift liggende, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at strikke! :-(
Derfor vil jeg høre om der evt. er en af jer kreative mennesker herinde, der har lidt forstand på det der med at strikke? -eller er det heeelt ude i hampen og lave en change away med to stk. strikkede hundetrøjer mod noget jeg endnu ikke ved hvad skulle være?
Jeg har ikke det fjerneste begreb om hvor meget garn der vil gå til to små trøjer, eller hvor lang tid det vil tage:-s Men en ting ved jeg, tøserne fryser og deres trøjer (og jakker) har set bedre dage;-)

Håber der er en derude der kan hjælpe, og jeg glæder mig til at høre fra jer;-)

onsdag den 18. november 2009

Genbrugsguld

Jeg har en forkærlighed for genbrug, jeg elsker at snuse rundt på loppemarkeder, i genbrugsforretninger og lignende. Sådan har jeg haft det så længe jeg kan huske.
Der er sjældent noget specifikt jeg er på jagt efter, for jeg ved af erfaring at man skal tage sig tid til at kigge, rode og pille - det er nemlig der man finder guldet ;-)
Her mens jeg sidder ved den bærbare, som befinder sig i stuen, har jeg lige kigget rundt for at se hvor meget genbrugsguld der er her. Det er faktisk rigtig meget!
Sofabordet som svigerfar fandt i en genbrug, rammerne på billedvæggen, en gammel plakatkasse, 2 skænke som Marco og jeg købte da vi flyttede sammen, 3 lamper, spisebordet, kæmpeskabet som er fyldt til randen med stof (fordi jeg ikke længere har plads på arbejdsværelset, der skal jo også være plads til Marcos musikgear), et billede, en kommode med skuffer som jeg har fået af min moster (hun købte den for over 14 år siden på genbrug, mens hun ventede sig), en vase, en stol, min elskede gyngestol, en bakke og nogle lysestager. Det er hvad jeg kan få øje på mens jeg sidder her i lænestolen, hov ja - jeg sidder jo på et hæklet retrotæppe, som også er genbrugsguld;-)

Igår havde jeg en mærkelig dag og kunne ikke rigtigt samle mig om noget. Derfor valgte jeg at tage en tur i genbrugsen, for der vidste jeg da at jeg hurtigt kunne få et par timer til at flyve afsted. Og det gjorde jeg!Jeg fandt en stak stof, en prikket krukke (prikker, prikker, prikker - jeg eeelsker prikker!) og de fineste hjerteformede plasticskåle. De er lidt svære at se på dette billede, derfor tog jeg skis'me da lige et hvor man kan se dem lidt bedre:-)

 

Jep, du så rigtigt - 3 kr pr. stk, 18 kr i det hele for 6 af de fine skåle - dét må siges at være et kup!
Da Marco kom hjem viste jeg ham mit nyligt erhvervede genbrugsguld, og da han så skålene udbrød han; "Ej, hvor er de fine skatter, så kan vi lave vores egen traditon med "snoller" her til jul. De gamle (mine svigerforældre) har sådan en rund en man kan dreje rundt med "snoller" i til jul, og nu har vi dem her! De passer jo lige som slikskåle".
Ih, hvor jeg elsker min Marco;-)


tirsdag den 17. november 2009

En dag med tanker og savn...

De fleste af jer kender det nok; Indimellem ville jeg ønske at det var muligt at skrue tiden tilbage. Eller bare blive sendt tilbage til den ønskede dag. For at genopleve netop den dag, og måske få sagt det man idag ville ønske man havde sagt dengang. Sådan har jeg det idag.
Jeg vil ikke udpensle hvorfor jeg har det sådan, men jeg savner min far!Dette billede tog jeg dagen efter min far var blevet begravet.
Efter hans død er jeg blevet dybt fascineret af himlen og skyerne. Det lyder måske mærkeligt, men det hjælper mig at kigge op i himlen og "forsvinde" ind i den.
Når det er stjerneklart elsker jeg at stå længe og kigge op på stjernerne.
Der er noget tryllebindende over himlen, ihvertfald for mig.søndag den 15. november 2009

Ugletid

Herhjemme er uglerne begyndt at dukke op rundt omkring i huset.-først i form af en uglestreng i papirsklip, ja jeg er jo tosset med de dersens strenge:-)Dernæst lavede jeg mig en uglenålepude.
(Den er inspireret af Rakel. Jeg nåede jo desværre ikke af få fingre i en af hendes )

Og igår blev det så til en hæklet ugle.
(Den hæklede ugle er inspireret af Karen Marie, dog har jeg valgt at lave hæklede vinger på min.)
Ved endnu ikke helt hvordan den skal bruges, men har flere idéer i mit hoved. Måske det ender med at jeg må lave nogle flere;-)

fredag den 13. november 2009

Til lagersalg hos Rice...

...en tur i Stof & Stil og på besøg hos Moster Kasik! Ja, dagen idag har budt på eventyr
-en bekostelig en af slagsen;
Dagen startede med at vækkeuret ringede kl. 05.30, og så skulle både Marco og jeg gøre os klar så vi kunne være klar til at køre senest 07.30. -Vi nåede det næsten til planlagt tid;-)
Jeg skulle have bilen idag, for jeg skulle til lagersalg og havde aftalt med Moster Kasik (min mors moster) at jeg kom forbi og hentede hende på vejen. Efter 3 kvarters kørsel var jeg fremme, og som aftalt kørte Moster og jeg videre mod lagersalget - ih, hvor der var mange mennesker der ventede på at blive lukket ind (og jeg der troede at når nu vi var fremme præcis til kl. 09.00, så behøvede vi ikke at tænke på menneskemængden)

Men da først vi var kommen indendøre var det faktisk ikke så galt, selvfølgelig var der mange, men folk var venlige og masede sig ikke frem:-)
Vi fik kigget og fandt en masse sager, der kaldte vores navne og bad inderligt om at deres nye hjem skulle være hos os - de fleste fik os overtalt og bagagerummet på bilen blev fyldt op!På billedet kan I se et lille udvalg af det jeg bukkede under for, resten er til gaver og i tilfælde af at de (forhåbentlige) glade modtagere læser med kan jeg ikke vise det her;-)

Bagefter gik turen til Stof & Stil, og vi fik snuset og købt inden vi vendte næsen hjem mod Moster Kasik's hus hvor vi skulle spise frokost med hendes mand Preben.
Da frokosten var velfortæret (ja, man bliver skis'me sulten efter sådan en omgang!) vendte jeg snuden mod Kolding, hvor jeg skulle hente Marco fra arbejde.

Alt i alt en rigtig dejlig dag:-)torsdag den 12. november 2009

Flittig'O'lisen

Hjemme hos os er der altid noget at give sig til, begrebet "at kede sig" kender vi ikke til -men tilgengæld kan vi lide at have dage, hvor vi ikke laver en flyvende pind;-)
En af de dage har det ikke været idag, idag har jeg været en rigtig "flittig'O'lise" - jeg har fået ordnet vasketøj, klippe-klistret og sør'me om ikke jeg også fik lavet en kjole mere;-)


Astridkjolen er syet i rødeligt/bordeaux retrostof med hvidt mønster. Den er kantet med brunt og har elastik i ærmerne. De påsatte lommer er ren retro, ligeledes kantet med brunt.
Den lukkes i nakken med en fin gul perlemorsknap.
(str. 2-3 år)

Jeg synes det er fantastisk, hvor meget en ny symaskine kan gøre ved lysten (måske nærmere trangen!) til at få produceret noget nyt -ih, hvor er jeg glad for min nye maskine:-)

tirsdag den 10. november 2009

Brilleabe eller ej.....

Idag skal jeg en tur på øjenambulatoriet for at have tjekke mine øjne, ikke at jeg overhovedet gider, for de sidste par gange har mine prøver været fine. Og det ER jo herligt!
Jeg har godt nok fået læse- støttebriller som jeg skal bruge når jeg kan mærke at mine øjne bliver trætte, men helt ærligt så er jeg en klovn til at huske at bruge dem :-/ (Ja, jeg ved det godt - det ER for dårligt!)
Nå, men hver gang jeg kigger på mine briller tænker jeg på ordet "brilleabe", og måske  netop fordi jeg er så usikker med mit nye brillelook "glemmer" jeg ubevidst at bruge dem.
På billedet nedenunder kan I se hvordan jeg ser mig selv i spejlet når jeg tager brillerne på:


Måske ikke lige det karseklippede hår og besse'mormunden, men ellers;-)
(Billedet er fundet på google)

søndag den 8. november 2009

Bon Jovi Jam = Ny kjole

Herhjemme har dagen idag stået på Bon Jovi Jam for Marco's vedkommende. Han er sammen med et par af gutterne ved at få et Bon Jovi Jam Band op at køre, så han tog afsted ved middagstid og er netop kommet hjem igen og er nu ved at stille alt gearet på plads - pyyh, der er meget han skal have med når han skal mødes med Jovi gutterne:-0
For mit vedkommende har dagen stået på tulleri og hygge foran symaskinen, det blev til endnu en kjole
- Ren retro naturligvis;-)


Carlakjolen med elastik i ærmerne.
En lomme med plads til hemmeligheder, hvorpå der er applikeret et lille "gruk-hjerte"
(Str. 2-3 år)lørdag den 7. november 2009

Endnu en kjole

Jeg har netop lavet de sidste detaljer på kjole nr. 2 - egentlig ville jeg have gjort det igår, mens Marco var til pokeraften med gutterne, men jeg endte i Bilka istedet, og bagefter tog jeg på besøg hos Onkel Tuka.
Men idag skulle det være, og det blev det:-)

Her er den så,
Juliekjolen med håndhæklede lommer og plyssede knapper.

Som I kan se på billedet har jeg lavet et bindebælte til,
men umiddelbart
(det er jo svært at vurdere uden en lille prøvemodel!) 
synes jeg at den kan bruges både med og uden.
 Lige et par strømpebukser
og en bluse indenunder,
så er lillepigen klar til juleaften i bedste retrostil:-)
(Str. 2 -3 år)

fredag den 6. november 2009

Endnu en Gynther - eller rettere to

Jeg modtog en bestilling for et par dage siden via min mail, og så kribler det jo straks i fingrene for at komme igang:-)
Bestillingen lød på en hjelm i brune og blå farver.
Når nu jeg var igang kunne jeg jo ligeså godt lave en ekstra;-)

Den bagerste er som sagt allerede solgt og på vej til en lille gut, som forhåbentligt bliver glad for den;-)
Men den brune med lime/hvidprikket midterstykke er til salg, og kan  købes hvis du blot sender mig en mail. Den er foret med lækkert blødt fleece, og er derfor lun om ørene:-)
(Det er str. 1 år)

Se min kjole, min allerførste kjole!

Som I nok ved (altså ihvertfald jer, der læser min blog ind i mellem) så har jeg jo fået ny symaskine.... JUHUU:-) 
Derfor er min tid gået med at sysle med den for at hitte rundt i alle de smarte funktioner og sømme den har, det er for at sige det mildt CrAzY i forhold til min gamle maskine. Men som dagene er skredet frem, ja så er jeg blevet mere og mere dus med MisSy* (*navnet på symaskinen som lady Di fandt på, tak!)
Jeg vovede mig ud i at sy en kjole/spencer - her skal det jo nok lige nævnes at det ikke er noget jeg har gjort før, altså er dette min allerførste kjole - og med inspiration fra andre bloggere og med min forkærlighed for retro skulle det naturligvis være i retrostof:-)
Her er den så; Beatekjolen med svampeapplikation.
En lille frugtpose, pyntet med en hæklet blomst er det også blevet til.

Jeg har jo desværre ikke en lækker marcipangris
 til at fremvise kjolen,
men tilgengæld har jeg fået lov at låne en
lækker prinsesse i nærmeste fremtid.
Derfor er kjolen syet i str. 2-3 år (92cm),
 med andre ord en ægte Silje-størrelse;-)
Uha, så må vi håbe at den passer!

Blog-arkiv

Tidligere indlæg - de mest læste